BANANENIJS

Zelf ijs maken? Waarom zou je als je het zomaar in iedere supermarkt kunt kopen! Nou…omdat je van dit ijs lekker 100% ‘guilt-free’ kunt snoepen misschien… need I say more?

Dit ijs, dat trouwens een feestje is om te maken en een nog groter feest om het op te smullen, is namelijk veel gezonder. Er zit geen korreltje suiker in, nada, zero…. helemaal niets!  Je weet vast wel dat de meeste kant-en-klaar ijsjes vaak  tjokvol suiker zitten en kleur- en geurstoffen bevatten om de afwezigheid van kwaliteitsvolle ingrediënten te maskeren. Dit kan dus anders.

Met dit eenvoudige recept voor BANANENIJS  heb je geen ijsmachine nodig en het is ook nog eens supergezond,  zo is ijs opeens een verantwoord toetje!  Het is namelijk gemaakt van goed rijpe bananen , honing en kokosyoghurt . Dat is alles. Van PUUR FRUIT dus, natuurlijke honing en met een yoghurt zonder suikers,  zonder gluten,  zonder zuivel  èn zonder soja!  En…. verrukkelijk dat het is! Dit moet je een keer geprobeerd hebben, je weet niet wat je mist.

Ik heb voor dit romige ijsje geen zuivel gebruikt dus geen ‘gewone’ yoghurt maar KOKOSYOGHURT en daardoor is dit recept voor ijs dus ook nog eens lactosevrij!

Kokosyoghurt is dus geen zuivel maar het lijkt wel echt op yoghurt!  De kleur is mooi wit, de structuur is ook ècht die van yoghurt. Romig met de smaak van kokosmelk èn met het zuurtje van een echte yoghurt. Een aanrader voor als je echt voor je gezondheid lactosevrij* moet eten of gewoon omdat je wat minder zuivel in je dagelijkse voeding wilt.  TOP

Maar… wil je wel gewoon zuivel eten,  je kunt de kokosyoghurt ook vervangen door Griekse yoghurt die is namelijk een stuk goedkoper èn net zo heerlijk! Het is echt een waanzinnig recept dat heel leuk is om een keer uit te proberen.

Je eigen homemade roomijs en om het allemaal nog lekkerder te maken: strooi nog wat kokosrasp over de bollen ijs en serveer er warme banaan in bladerdeeg bij.

OK aan de slag:

Ingrediënten voor bijvoorbeeld 4 personen:  De verhouding is 50/50 dus als volgt bij 500 ml kokosyoghurt heb je 500 gram echt rijpe bananen nodig (rijpe bananen zijn een must, met onrijpe maak je geen goed ijs) en lekker veel eetlepels honing natuurlijk want dat maakt je ijs alleen maar romiger en zalig zoet.

Pel de bananen, doe ze in een plastic zakje en leg ze plm. 12 uur in je vriezer (zonder schil dus). Als ze echt diepgevroren zijn haal je ze er uit en nu is het belangrijk dat je even doorpakt…. ja… want de bananen moeten zo snel mogelijk (bevroren) geraspt worden. Dat kan met een handrasp maar als je een keukenmachine hebt rasp je ze daarin heel gemakkelijk.  Schenk bij de nog bevroren rasp, de yoghurt  en een flink aantal scheppen honing. Mix alle ingrediënten tot een romige massa.

NU IS HET AL LEKKER 😉  Maar je wilt echt ijs en dus schep je een laag in een plastic bewaarbakje (met deksel). Gebruik eventueel meerdere bakjes want het is de bedoeling dat de substantie snel terug vriest en daarom is het beter een niet te dikke laag in het bakje te doen.  (De laag moet eigenlijk zo dik zijn dat je er met een ijslepel mooie bollen van kunt scheppen.)

Et voilà… je eigen homemade roomijs!

 

TIP: Als je mooie bollen wilt scheppen haal het ijs dan plm. 3 kwartier van te voren uit je vriezer dat schept namelijk een stuk makkelijker.

error: Inhoud is beschermd