*zonder vlees  –  **glutenvrij  –  ***zonder vlees/glutenvrij

Wortel- of pompoensoep ***

4 personen

Benodigdheden: 500 gr. winterwortelen of als je pompoensoep wilt maken 1 zakje met verse pompoenblokjes, 2 bolletjes gember uit een pot of verse gember plm. 1,5 cm,  het sap van 1 mandarijntje of een halve sinaasappel, 2 el olijf- of kokosolie, 1 eetlepel kerriepoeder, 2 tenen knoflook, 3 grote witte uien, 400 ml kokosmelk en 1 groente- of kipbouillonblokje, zout en versgemalen peper (eventueel 125 gr. Crème Fraîche Light)

Een lekker soepje, perfect als lunch vooral op een koude, stormachtige dag. Deze is niet alleen heel snel te bereiden maar ook lekker hartig, vullend, warm, smeuïg.. en gezond. Ik kan nog even verdergaan … eigenlijk is er geen reden waarom je deze soep niet eens een keer op tafel zet! Dus, hier is het recept: Schil de wortels met een fijnschiller en snijd ze in kleine stukjes (als je pompoensoep maakt koop je heel gemakkelijk de kant en klaar gesneden blokjes), snipper de uien. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de uien  met de kerrie, ongeveer in 5 minuten. Voeg de wortel- of pompoenstukjes en de fijngesneden gemberbolletjes of verse gember toe en bak dit nog een paar minuten mee tot de wortel (of de pompoen dus) en de ui zachter worden. Giet de kokosmelk erbij en laat de wortel samen met het bouillonblokje nu in circa 10 minuten gaar koken.  Voeg het sap van de halve sinaasappel erbij of van het mandarijntje. Pureer de soep en breng deze op smaak met zout en wat peper uit de molen. Serveer met een lekkere klodder crème fraîche light of pompenpitjes erop en je soepje is al klaar!

NB: je kunt ‘m ook invriezen 😉

TIP: Let op de blokjes wortel of pompoen moeten net onder staan dit is belangrijk anders word je soepje te dun!

error: Inhoud is beschermd