*zonder vlees  –  **glutenvrij  –  ***zonder vlees/glutenvrij

Tortilla Espanol ** – Healthy Spanish Food !

8 punten

Benodigdheden:  5 eieren,  1 (zoete) ui  in ringen, olijfolie, een handvol  verse peterselie, 10 el mais, 1 flinke theelepel rozemarijn, plm. 75 gr spekreepjes, 1 geperste knoflook, ½ fijngesneden chilipepertje, peper en zout naar smaak.

Een maistortilla met een hoog ‘olé-gehalte 😉 Dit heerlijke, gezonde, mediterraan getinte gerecht moet je ècht proberen want… dit is een heel bijzondere versie met de zoete mais en echt zó lekker, niet normaal!!

In de klassieke Spaanse tortilla-versie worden aardappels gebruikt maar die heb ik hier weggelaten en vervangen door maiskorrels.  Perfect als lunch of in kleine puntjes gesneden als tapas-hapje. Je proeft gewoon het heerlijke, zonnige, klimaat… snel een keer zelf maken dus! OK, aan de slag…

Deze maak je heel simpel gewoon in een kleine koekenpan (met dikke bodem). Begin met het bakken van de spekreepjes in een droge pan. Bak dus de spekjes in het eigen vet. Schep de uitgebakken reepjes uit de pan  en zet opzij. Bak in het vet van de spekreepjes de uienringen heel even aan met de fijngesneden chilipeper en rozemarijn, zet ook deze weer apart. Blender de eieren romig met een scheutje melk, wat peper en zout en plm. 10 el mais. Als je geen blender hebt prak dan de mais heel fijn met een vork en klop de eieren romig samen met de mais.

Gebruik voor het bakken van de tortilla dus een kleine koekenpan met een dikke bodem, wrijf deze goed in met olijfolie. Laat de olie heet worden en schenk het mais/eimengsel  er in, verdeel de gebakken uienringen erover en de spekreepjes. Draai het vuur nu lager en bak ongeveer in 20 minuten de tortilla, met een deksel op de pan, gaar. Een keer kijken of het bakken niet te hard gaat mag en àls dat zo is plaats dan een vlamverdeler onder de pan. Laat het eimengsel verder rustig stollen.  Laat het gerecht na plm. 20 minuten even afkoelen in de pan en schuif ‘m dan pas op een bord, strooi er wat verse peterselie over, snijd mooie ‘pizza’punten …  oh yes… this is healthy funky food 😉

error: Inhoud is beschermd