Tarte Tatin (n’upside down cake)

Een kleine moeite, GROOTS effect! Een zonnig, zomers dessert

Tarte Tatin dat klinkt misschien moeilijk maar dat is het helemaal niet!  Ideaal voor zomerfruit en deze is toevallig met pruimen en bramen.

– Verwarm de oven voor op 180 graden en zodra de cake erin gaat verlaag je de temperatuur tot ongeveer 160 graden

– Voor een ovenschaal van 25 cm heb je ongeveer 3 kopjes (glutenvrij) cakemeel nodig. Kokosolie om de schaal in te vetten en plm. 3 el kokosolie voor het beslag en 2 eieren. Voeg 4 flinke el kokosrasp toe, 4 el yoghurt en een snuf zout,  een paar druppels vanillearoma en wat druppels zoetstof (in plaats van suiker),  mix een paar minuten. Voeg daarna het cakemeel toe.

Plaats de schaal ongeveer 40 minuten in de oven en laat ‘de tarte’ daarna minstens een uur  staan voordat je de schaal omkeert op een bord. Et voilà! C’est tout X Marjan

PS: De bramen maak je  wat zoeter met vloeibare zoetstof en bewaar wat voor de garnering om samen met een paar muntblaadjes en wat kokosrasp over de Tarte Tatin te strooien. Maar hoe die taart er ook uit ziet.. lekker is ie… zeker weten 😉

error: Inhoud is beschermd