EEN GEZONDE SNACK: SPICY ROASTED PEPITAS!

Een ‘PITTIG’ recept 

Snacken met POMPOENPITTEN! Van origine een snack uit Mexico  en daar al jarenlang bekend als pepitas!!  Een gezonde snack en eigenlijk heel gemakkelijk zelf te maken van de pitten van de pompoen!  Dus… als je een keer pompoensoep maakt gooi dan de pitten van de pompoen niet zo maar weg!!

Deze pitten zijn namelijk ontzettend voedzaam en gezond en als je ze roostert met lekkere kruiden zijn ze een heerlijke snack bij een gekoeld glas wijn… of strooi ze over een salade voor een lekkere ‘crunch’ 😉 

De pitten zijn namelijk méér dan lekker alleen ze zitten óók nog eens boordevol mineralen en voedingsstoffen! KLIK HIER om meer te lezen over wat er allemaal in zit en de goede werking van dit ‘superfood’.de bereiding is super easy 😉

Comer delicioso y saludable 🙂 

Aan de slag, de bereiding is echt ‘super easy’ 😉  

Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius. Gebruik voor het kruiden een kom. Voor  een handje pitten heb je het volgende nodig: ½ tl zout, 1/8 tl. Chilipeper, 1 tl paprikapoeder en 1 el olijfolie (eventueel met knoflookpoeder). Roer goed door en leg ze op bakpapier op een ovenplaat, verdeel ze goed.

Schuif de plaat in de oven (plm. 30 minuten) en schep ze af en toe om, laat ze goed krokant en knapperig worden.

TIP  : Rooster de pitten met kaas! Strooi geraspte Parmezaan over de pitten met wat zwarte peper en olijfolie. Experimenteer met kruiden.

error: Inhoud is beschermd