Een PESTO van boerenkool met een lekkere ‘pasta’  !!

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de pesto:  plm. 90 gram geroosterde cashewnoten, 2 teentjes knoflook, plm. 90 gram Parmezaanse kaas,  80 ml olijfolie en ongeveer 90 gram van de blaadjes van de boerenkool (het liefst vers natuurlijk maar in de zomer als vers niet te vinden is, dan zijn de diepgevroren deelblokjes van bijvoorbeeld Bonduelle ook heel geschikt en gemakkelijk). Verder nog het sap van 1 citroen, wat versgemalen peper en een beetje (zee)zout.

Voor de spaghetti heb je 2 courgettes nodig en een spirelli om die mooie sliertjes te maken. Maar heb je die niet, met een kaasschaaf kun je ook hele mooie dunne lange plakken snijden van de courgette en dat is ook heel lekker. Snijd die plakken dan weer  in kleinere stukjes.

Voor de finishing touch: Als je nog wat (diepvries)doperwtjes hebt liggen, kook ze even en hussel  die er ook door en bestrooi je “pasta” metverse munt, basilicumblaadjes en nog wat grof geraspte Parmezaan.

Een pesto is één van mijn meest geliefde smaakmakers uit de Italiaanse keuken. Lekker smeuïg door het vermalen en vermengen van al die ingrediënten in een vijzel en ook nog eens heel gemakkelijk om zelf te maken! Dit is een versie met boerenkool en die boerenkool zit vol met goede voedingsstoffen!  (In Amerika noemen ze ‘onze’ boerenkool zelfs ‘superfood’,  want  barstensvol met antioxidanten en vitamines)

Nog snel even een lesje Italiaanse taal: pestare=fijnstampen! Leuk om te weten  toch? 😉  Vandaar dus die naam, PESTO!

Lekker over de pasta en die pasta maak je dus van courgettes in spaghettisliertjes. Goed bezig !!

This is..  Healthy Funky Food!!! 

OK, aan de slag, rooster de cashewnoten in een droge koekenpan even heel licht aan voordat je alles gaat stampen (dat geeft nl.  nèt wat meer smaak). Gebruik een vijzel  voor het stampen van alle ingrediënten (of een keukenmachine). Maal alles grof en goed door elkaar, zo simpel is het! De pesto is al klaar om te serveren en heb je wat teveel gemaakt, pesto is heel goed houdbaar in de koelkast. Bewaar het bijvoorbeeld in een goed afsluitbaar weckpotje.

Vermeng de courgettesliertjes met (een gedeelte) van de pesto (eventueel wat doperwtjes) hussel alles goed door elkaar en bestrooi  als ‘finishing touch’ met verse basilicumblaadjes, verse munt en flinters Parmezaanse kaas. Maal er nog wat peper over….

TIP1: Serveer er eventueel een rucola- of een tomatensalade bij met een dressing van  basilicumcrèmeazijn èn een scheutje appelazijn, wat olijfolie, een scheutje vloeibare honing, peper en (zee)zout en nog wat grof geraspte Parmezaan…..

TIP2: Serveer de pasta lauwwarm door ‘m heel even in de magnetron te zetten want op die manier geserveerd  is de courgettepasta nl. ook héél erg lekker.

error: Inhoud is beschermd