Glutenvrije pannenkoeken  (van boekweitmeel)

Voor 4 personen

Benodigdheden: voor plm. 8 stuks heb je nodig, 250 gram boekweitmeel (gewoon verkrijgbaar in de supermarkt), 4 eieren, 600 ml melk, zout, walnotenolie, wat vloeibare Natrena, plm. 5 à 6 appels (in  snippers in stukjes gesneden), 3 theelepels kaneel, een handvol walnoten, 35 gram geraspte kokos en 1 el fijngesneden rozijnen

Pannenkoeken bakken is leuk, ja toch? Deze glutenvrije (boekweit)pannenkoeken, zijn behalve erg lekker ook nog eens héél gezond!  Bovendien… als je pannenkoeken bakt met boekweitmeel dan plakken ze niet vast aan de pan, ze bakken héél makkelijk.  En een tip: zet het beslag ongeveer 20 minuten in de koelkast om te “rusten” want dan lukt het bakken echt véél beter!  Je kunt ze vullen met van alles natuurlijk… maar deze ‘crêpes’ hebben een vulling van appel, walnoten, rozijnen en kaneel. OK aan de slag. 

Meng in een kom de eieren, zout, kokosrasp, melk en boekweitmeel tot een gladde pap, niet te dun! Zet deze voor plm. 20 minuten in de koelkast. Schil intussen plm. 5 à 6 appels en snijd deze in fijne stukjes. Vermeng deze in een kom met druppels Natrena om ze zoeter te maken (naar smaak). Strooi kaneel over de appels en bak ze in een koekenpan, op laag vuur samen met de walnoten en de heel klein gesneden rozijnen, in de walnotenolie zacht.

Verhit een koekenpan voor de pannenkoeken en doe er dan pas de walnotenolie in, laat goed heet worden en bak de eerste pannenkoek (meestal lukt de eerste niet zo goed maar de volgende des te beter). Bak de koekjes om en om op middelmatig vuur. Leg ze apart op een bord met een ander bord erop om ze warm te houden. Maak er wraps van en vul ze met de heerlijke appelvulling, bestrooi met wat kokosrasp ……heey, lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje, avondeten!  Gezond eten is niet moeilijk 😉 

error: Inhoud is beschermd