Stapelen maar..

MELLOW  BLUEBERRY PANCAKES! boekweitmeel / Hüttenkäse / blauwe bessen

Deze pancakes geven je POWER, door de eiwitten die volop in de Cottage Cheese(Hüttenkäse) zitten en voor als je gluten wilt vermijden… ze zijn ook nog eens glutenvrij!

Heerlijk luchtige koekjes door het scheiden van het eigeel van het eiwit. Het (geklopte) eiwit spatel je  namelijk  pas op het allerlaatst door het beslag. DAT is de truc voor een luchtige ‘American pancake’.

De ingrediënten voor (plm. 14) dikke ronde pannenkoekjes:

250 gram boekweitmeel=glutenvrij, 1 zakje glutenvrije bakpoeder (15 gram), 200 gram Cottage Cheese / Hüttenkäse=eiwitrijk, 400 ml melk, 2 eieren gesplitst, 50 gram blauwe bessen, kokosolie (i.v.m de hoge temperatuur heel geschikt), honing, een snuf zout.

(eventueel wat vloeibare zoetstof)

Zo maak je ze:

Meng in een grote kom, het boekweitmeel en het bakpoeder met een snuf zout.

Splits de eieren. Schenk de melk in een kom en voeg de geklopte dooiers en de Hüttenkäse erbij,  klop alles tot een mooi glad mengsel. Roer nu het boekweitmengsel erdoor en maak er een mooi lobbig beslag van, niet té dik, voeg in dat geval nog wat melk toe.

Klop de eiwitten stijf met een mixer en spatel het geklopte eiwit voorzichtig door het beslag.

Verhit de kokosolie in de pan en verdeel 3 flinke lepels beslag in een koekenpan. De bedoeling is dat het mooie, kleine, dikke koekjes gaan worden, Bak ze, op middelhoog vuur,  in plm. 3 minuten aan beiden zijden,  mooi goudbruin en gaar. En nu stapelen maar!

Serveer ze met een dikke laag honing wat blauwe bessen en frambozen erover en voor nóg meer smaak…. nog een extra schep Hüttenkäse ernaast voor een fris accent, dat maakt het af.

Net even anders, een lust voor het oog, gezond en ook nog eens SUPERLEKKER! Mjammm

Groet, Marjan

NB: KLIK HIER om meer te lezen over Cottage Cheese(Hüttenkäse) en wil je de pancakes toch wat zoeter maken gebruik dan wat druppels zoetstof en als je echt persé  suiker wilt gebruiken, gebruik dan 4 el rietsuiker… maar.. ze zijn zonder die suiker en zoetstof ook al geweldig lekker want je druppelt er nog honing over) 

error: Inhoud is beschermd