‘KOKOSBOLLEN’  BAKKEN !!

Lekkere, zoete kokoshapjes, wit van binnen en met een frisse, rode surprise erin!!

PS: goed nieuws, ze zijn nog goed voor je ook, want zonder suiker!

Aan de slag:

Benodigdheden:  Voor plm. 12 stuks, 300 gram kokosrasp, 50 gram bloem, 4 eiwitten, 100 ml honing en een flink aantal druppels vloeibare zoetstof (Natrena) naar smaak (zo zoet als je het wilt hebben), een snuf zout, 1 tl. vanille aroma, 1 kleine pot kersen zonder pit (maak de kersen eventueel extra zoet met vloeibare Natrena). Oven voorverwarmen op 190 graden en bakken op 175 graden in plm. 15 minuten.

Splits de eieren. Je gebruikt nl. alleen het eiwit dat je samen met de honing en zoetstof en vanillearoma eerst goed stijf gaat kloppen in een vetvrije kom. Dit is belangrijk! Er mag nl. absoluut geen vet bij het eiwit. Schep het kokosrasp/bloemmengsel er heel voorzichtig door. Niet meer kloppen, er door scheppen maar wel mengen. Schep er met een ijsschep bollen van. Druk een gaatje in de halve bol en leg er een kers (zonder pit) in. Vul goed aan met het kokos/bloemmengsel en maak zo mooie bollen op het bakpapier. Plaats het rooster in het midden van de oven en bak de bollen in plm. 15 minuten.

error: Inhoud is beschermd