Italiaanse Caprese met zalm van de grill (speciaal voor Valentijn!)***

2 personen

Ingrediënten: een stuk of 6 tomaten, van die mooie donker rode exemplaren, trostomaten zijn het allerlekkerst. 2 bolletjes Mozzarella, een flinke scheut appelciderazijn, olijfolie, verse basilicum, peper uit de molen, zout (liefst echt zeezout), en 1 el gedroogde oregano, 2 moten wilde zalm

Ben je nog op zoek naar een leuke Valentijnsverrassing? Maak iets “speciaals, voor iemand speciaals” deze Valentijnsdag! Wat dacht je van deze kleurrijke, zonnige, mediterrane, Italiaanse Caprese met zalm van de grill ……. dat is toch een héél appetijtelijke combi? Yin & Yang op je bord, in ‘no-time’ zelf te bereiden èn hartstikke lekker! Trouwens… ‘wat met liefde is gemaakt , dat smaakt’ 😉 Happy Valentine’s Day !

Was en snijd de tomaten in parten, voeg appelciderazijn toe, een flinke scheut olijfolie, maal wat peper uit de molen erover en wat zeezout. Een (flinke) handvol verse basilicumblaadjes toevoegen en snijd of liever scheur de mozzarellabollen in stukjes, hussel nu alles goed door elkaar en strooi de gedroogde oregano erover. Naar smaak nog wat extra olijfolie, appelciderazijn en wat peper toevoegen.

Was de zalmmoten, dep ze droog met keukenpapier en wrijf ze in met olijfolie. Strooi er wat peper uit de molen over en wat zeezout. Verhit de grillpan en bak de moten snel aan beide kanten, ongeveer 2 minuten per kant, niet langer dan wordt het taai. Zorg dat je mooie grillstrepen krijgt…. that’s it.. enjoy..

error: Inhoud is beschermd