Guacamole
(spreek uit: gwa-kamole 😉 ) (avocadomousse) is een (dip) saus, afkomstig uit het zuiden van Mexico. Een SUPER gezonde dip, een lekkere start van de lente 🙂 Lekker als lunch of  als tussendoortje.

Voor 2 personen

Benodigdheden: 2 avocado’s, 1 limoen, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook (geperst), 1 kleine tomaat, 1 el yoghurt, 1 el olijfolie, 1 el honing, 1 tl korianderpoeder, naar smaak zout en wat peper uit de molen, 2 grote eieren, 2 plakje Cheddarkaas, tortillachips

En zo maak je de dip, Guacamole maken is echt super makkelijk, begin gewoon met het schillen van de rijpe avocado’s en verwijder de pit, snijd ze in grote stukken en prak de avocado’s heel fijn in een kom. Het sap van de limoen erbij, 1 tl korianderpoeder, de yoghurt, de olijfolie, de honing, de geperste knoflook. Was de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in kleine stukjes. De ui ook heel fijn snijden en voeg deze toe aan de kom, samen met peper uit de molen en wat zout naar smaak. Mix alles tot het een glad geheel is. Dit is alles, zo gemakkelijk is het. Laat de guacamole nu minstens een uurtje rusten om op smaak te komen.

Nu nog de scrambled eggs met cheddar. Breek  2 eitjes in een kom en voeg wat peper en zout toe. Klop met een garde het mengsel luchtig en voeg de in kleine stukjes gesneden Cheddar toe. Klop nog een keer goed door en bak het ei als een roerei in een pan met wat olijfolie. Blijven roeren in de pan, niet bruin laten worden want het moet echt lekker zacht blijven.

Schep alles in een schaaltje en serveer de dip met de tortillachips, WOW.. wat een combi deze smeuïge avocado, de romige smaak van het ei en de bite van de Mexicaanse tortillachips … dit is fièsta !

error: Inhoud is beschermd