Deze Griekse salade is toch echt wel een toppertje en iedereen die ‘m weleens in Griekenland heeft gegeten, weet hoe waanzinnig lekker hij kan zijn door de pure smaak!  Het geheim zit ‘m echt in details, kies voor de tomaten bij voorkeur de mooie, lekkere, donker rode exemplaren, verse kruiden, romige Feta en…. zeezout  van het Griekse eiland Zakynthos, Afrala!!  😉   😉

PS: kijk voor het zeezout  op de Facebookpagina : Afrala Zakynthos 😉

Benodigdheden voor 2 personen:  3 grote tomaten, 1 rode ui in ringen, 1 ½ theelepel oregano, 3 el olijfolie, 100 gram Fetakaas, 2 el appel- of witte wijnazijn, ½ komkommer, 1 groene paprika, een handvol Griekse olijven (zonder pit), peper uit de molen en zeezout  van het Griekse eiland Zakynthos, Afrala!!  😉   😉

Was en snijd de tomaten in parten en de ui in ringen. Giet olijfolie over de tomaten en uien en voeg de 2 el azijn toe. Bestrooi  met het zeezout (bij voorkeur dus die uit Griekenland, want die is héél erg lekker), maal wat peper uit de molen over de tomaten en bestrooi met wat oregano. Meng alles goed door en laat de tomaten met de uien even rusten. Schil intussen de komkommer, verwijder de zaadlijsten met een lepel.  Vervolgens snijd je halve ringen. Snijd de paprika in reepjes.  Voeg alles, ook de olijven,  bij de tomaten en  meng de salade goed door. Schenk nog een scheut olijfolie en azijn naar smaak en strooi nog wat zeezout en oregano over de salade, maal nog wat peper uit de molen. Breek de  Feta in grote stukken en leg deze op de salade en giet ook weer hierover wat olijfolie,  strooi nog wat oregano over de Feta….  heel lekker met een gekoeld wit wijntje d’r bij …  it’s all in the details!J

error: Inhoud is beschermd