Griekse garnalen met Ouzo & Feta***
Voor 2 personen
Benodigdheden: 1 zak gepelde reuzengarnalen, 1 blik hele gepelde tomaten (400 gram), 1 rode ui, 1 chilipeper, 2 lente-uitjes, 2 teentjes knoflook, 1 flinke scheut Ouzo, 2 el verse peterselie (fijngesneden), 250 gram Feta, olijfolie, zout en peper, 1 theelepel paprikapoeder
Om van dit fantastische Griekse gerecht te kunnen genieten hoef je echt niet helemaal af te reizen naar Griekenland want je maakt het, heel eenvoudig en snel, gewoon zelf!
Dus aan de slag, zet een Grieks muziekje op en je start met het maken van de saus. Verhit hiervoor olijfolie in een pan met een dikke bodem, voeg de gesnipperde rode ui toe, de in ringetjes gesneden lente-ui, fijngesneden chilipeper, fijngehakte knoflook en 1 theelepel paprikapoeder. Naar smaak nog wat peper en zout toevoegen en bak dan alles nog ongeveer 1 minuutje. Nu gaan de tomaten erbij. Maak ze wat fijner met een pollepel en laat de saus in ongeveer 5 minuten wat indikken.
Bestrooi intussen de garnalen met wat peper en zout. Schenk wat olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen ongeveer 1 à 2 minuten aan, maar let op, niet op een te hoge warmtebron en niet te gaar laten worden, ze moeten lekker zacht blijven. En, nu komt het….. blus af met een flinke scheut Ouzo! Ja, dit gaat echt heel erg lekker worden 😉
Voeg de saus bij de garnalen en roer even door, draai de warmtebron uit. Serveer de garnalen in kommetjes en kruimel er nog de Fetakaasover. Laat het gerecht een beetje afkoelen en strooi er dan de fijngesneden peterselie over…. zet er een klein glaasje Ouzo naast…..jamas!