Dit is de FUNKY-PITA MET  ‘BALSAMICO-BLONDES’ saus!

Vergeet het bestek… dit is werkelijk letterlijk een gerecht om je vingers bij af te likken! Iets uit het vuistje eten is niet alleen heel lekker maar ook zo beregezellig!

Een verrukkelijk  ‘easy peasy’….  belachelijk lekker,  eenvoudig te bereiden hapje.  

Je hebt er dus ‘PITA-BROODJES’  voor nodig en mocht iemand die misschien nog niet kennen:  dat  zijn platte broodjes die overlangs kunnen worden opengesneden zodat er een soort zakje ontstaat dat je kunt vullen met … ja noem maar op, van alles eigenlijk.. en laat dat nou precies het leuke aan die broodjes zijn! 😉

Sommigen noemen een hapje als dit  ‘street-food’ en dat zit ‘m voornamelijk in het ‘easy peasy’-gedeelte van het gerecht. Dus noem dit lekkere broodje gerust ‘street-food’ want daar is niks mis mee!

Geen verfijnd gerecht  dus, da’s ook niet zo mijn ding,  maar wel eentje dat snel klaar is  en ook nog eens  ERRUG lekker is  en dat laatste zit ‘m vooral in de zalige saus. Want tja,  met een scheutje Balsamico-azijn daar kun je eigenlijk álles wel flink mee opspicen!

OK nieuwsgierig geworden? Aan de slag ermee dan!

Enjoy 😉  STREETFOOD=HAPPY FOOD!!  Greetzz Marjan

Benodigdheden:

Voor 6 pita-broodjes:

SPELT pitabroodjes en die zijn te koop bij oa Jumbo (€1,19)  en AH (€1,29) per 5 stuks, 6 DUNGESNEDEN varkensfiletlapjes, 250 gram (blonde) rozijnen, 2 el Balsamico-azijn, 125 gram zure room, *boekweitmeel, zout & peper, rucola, 

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de (spelt)broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Strooi peper en zout over de filetlapjes en rol ze in (boekweit*)meel.  Bak de lapjes snel mooi bruin en gaar in olijfolie. Leg de lapjes apart op een bord en bak de rozijnen even mee, blus af met Balsamico-azijn en schenk de room erbij. Wat peper en zout naar smaak, even roeren, haal de pan van het vuur en schenk de saus in een kom.

Snijd de broodjes open, steek in ieder broodjes een filetlapje en prop ze verder lekker vol met rucola en daarover een schep zelfgemaakte ‘Balsamico-blondes’- saus! 

JAAAAA, deze FUNKY-pita kan eigenlijk ieder dag wel 😉 

TIP1: *Als je boekweitmeel in plaats van gewone meel gebruikt zijn in ieder geval de filetlapjes en saus glutenvrij. Boekweit is een mooi alternatief voor meel  want het is een zogenaamd ‘pseudograan’ en heel fijngemalen is het geschikt om tarwe te vervangen. 

TIP2:  Koop Pitabroodjes van speltmeel (niet glutenvrij maar heel geschikt voor iedereen die gewoon gezonder wil eten, ze zijn nl. beter qua voedingswaarde en verteerbaarheid) KLIK HIER als je meer wilt weten over spelt: gezonder of niet?

error: Inhoud is beschermd