APPELBEIGNETS

NEWYEARS PARTYFOOD NUMBER ONE !

Hoe kan het ook anders… het laatste recept van 2015 is er één voor APPELBEIGNETS! Geen oud en nieuw zonder bubbels, oliebollen of…appelbeignets!

Je kunt ze natuurlijk kant-en-klaar kopen maar het is toch eigenlijk veel leuker om ze zelf te bakken èn….  als je ze bakt volgens dit recept kun je er gerust een paar meer eten want ze zijn MEGA healthy… vrij van suiker & zonder gluten!  Heb je dus niet alleen héél erg lekkere maar ook heel erg  gezonde beignets! Intolerantie voor gluten of niet, hier smult gewoon iedereen van;)

Veel plezier met het bakken.

Ingrediënten voor plm. 12 flappen:

3 appels bijvoorbeeld Elstars of Goudrenetten, 100 gram polenta (maismeel) of ander glutenvrij meel èn 50 gram boekweitmeel, , 4 tl. Kaneel, snufje zout, 200 ml water, 1 fles plantaardige olie(zonnebloem), 1 tl. bakpoeder, 1,5 tl bakingsoda, (eventueel) vloeibare zoetstof bijvoorbeeld Natrena, 2 ml rumaroma  (of vanille maar de combinatie rum en appel is helemaal top, een aanrader) en kokosrasp (voor over de beignets in plaats van poedersuiker)

Bereiding:

Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snijd de appels in 4 mooie plakken. Wrijf de appelplakken in met kaneel en als je van zoet houdt nog met zoetstof.

Meng het meel, zout, rumaroma, bakingsoda en bakpoeder in een kom en mix goed door (met een keukenmachine of handmixer), beetje bij beetje een scheutje water toevoegen (niet te veel ineens)  tot je een glad en dik, lobbig beslag hebt. Laat het beslag in een kom, afgedekt met plastic, 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

NB: Omdat maismeel minder rijst dan gewone bloem, is het aan te raden ook andere (glutenvrije) bloem te gebruiken bijvoorbeeld boekweitmeel.        

Verhit de olie in een pan tot circa 180 graden C.

Haal de plakken appel door het dikke beslag en bak ze, één voor één   in  ongeveer 1 minuut gaar en mooi bruin. Keer de appelbeignets tijdens het frituren met een lepel of vork voorzichtig één keer om. (De beignets kleuren iets donkerder bruin, dat komt door het boekweitmeel dat er in zit.)

Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg je zelfgebakken  appelbeignets op een schaal en bestrooi ze met een mengsel van kokosrasp.

TADAAAHHHH….ENJOY 🙂

error: Inhoud is beschermd