*zonder vlees  –  **glutenvrij  –  ***zonder vlees/glutenvrij

Gebakken peer met honing geitenkaas, zonnebloem & pompoenpitjes! ***

Benodigdheden voor een 2 à 3 personen:

400 gram rucola, 5 handperen, 4 el vloeibare honing, 200 gram honing geitenkaas, 3 el olijfolie, 100 gram pittenmix,  sap van een halve citroen, 1,5 el mosterd, 4 el walnotenolie.

Ik zit met de gebakken peren!!  Normaal gesproken zit  je daar niet op te wachten maar… als ze  in je salade zitten…. nou, dan ècht wel!! Believe me;)

Begin met het roosteren van de pittenmix in een droge koekenpan. Wanneer  de zaadjes openknappen schud je ze in een schaaltje en laat ze even afkoelen.  Snijd de rucola iets kleiner want dat eet gewoon fijner en zet ook deze even apart.

Voor de dressing knijp je het sap uit de halve citroen, voeg 1 el honing toe, de walnotenolie en 1,5 el mosterd, wat zout en peper. Klop de dressing goed door en zet apart.

Was de peren  en snijd ze, met schil, in dikke plakken. Verwarm olijfolie in een koekenpan leg hierin de peerplakken, druppel er honing over en bak de plakken, zachtjes, rondom mooi bruin. Draai ze af en toe om en na ongeveer 5 minuten zijn ze heerlijk zacht, warm, goudbruin en heerlijk zoet van de gekaramelliseerde honing.  

Verdeel nu de rucola over de bordjes, druppel de dressing erover, verdeel de plakken peer, brokkel het geitenkaasje en strooi  als laatste de knapperige pitjes erover…. Hmmmmm…. heerlijk! Dit is gewoon véél te lekker geworden…. 😉  

error: Inhoud is beschermd