TOFFE INDO Curry EITJES

Soms eet je een gerecht en weet je meteen… dit wordt één van mijn favorieten! Nou, wat mij betreft…. is dit er zo eentje en dat komt door de kerrie.  Kerrie in soepen, kerrie over de kip, met ananas…. LOVE IT…

Het recept voor deze, echt super toffe Indische eitjes is ook nog eens een heel “SKINNYrecept”De saus is namelijk op basis van een bouillon en je eet er in plaats van rijst gewoon Quinoa bij!  (met bloemkoolroosjes of sperzieboontjes, wat jij wil!)

QUINOA (spreek uit als ‘kien-wah’).Wie kent het nog niet?  Quinoa is ‘de rijst van de Inca’s! Het lijkt erg veel op couscous maar heeft een nootachtige, romige smaak. Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van dit ‘superzaad’: KIJK HIER 

Als je de SEROENDENG dan ook maar meteen gewoon zelf maakt eet je tenminste niet de onnodige suikers die vaak in de kant-en-klaar seroendeng zitten. Maak die er dus vooral ook bij.. ….het is zo klaar, de combinatie is echt fantastisch en eigenlijk is het wel een ‘must’ voor erbij! 

Lekker joh! Groet Marjan

PS: Met deze kruidige eitjes op je bordje waan je je zomaar héééééél even……een beetje in Indonesië… haha! Nou…. da’s dan mooi meegenomen, toch !? 😉 

Snel, aan de slag…Je hebt nodig voor 2 à 3 personen:

6 hardgekookte eieren en  voor de BOEMBOE: 5 dl kippenbouillon, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 cm verse Djahé (heel fijngeraspt), 7 Cashew noten, ½ blok Kokos 100 gr., ½ tl Ketoembar,  mespuntje Djintan,  1 el kokosolie,  1,5 el Kerrie,  ½ tl Laos, 1 tl Sambal Trassie, snufje zout  

+ Quinoa, kroepoek en sperziebonen of bloemkoolroosjes.

Voor de SEROENDENG: kokosrasp + Cashewnoten (gestampt), zout en peper.

Gebruik voor het maken van de BOEMBOE een vijzel of een keukenmachine. Rooster de Cashewnoten (voor in de boemboe)  in een droge pan en zet apart. Pel de uien en de knoflook en snijd deze fijn. Los intussen de ½ blok kokos (Santen) op in de bouillon. Kook de eieren. 

Fruit  de uien en de knoflook even aan in de kokosolie. Voeg dit mengsel in de keukenmachine samen met de andere ingrediënten (voor de boemboe). Mix of stamp alles goed door elkaar en schep het gladde mengsel bij de kokosbouillon.  Laat de saus stoven en een beetje inkoken. Pel en halveer de eieren en leg ze in de saus.

Gaar de QUINOA in kipbouillon en de sperziebonen of bloemkoolroosjes in water met een snufje zout.

De eenvoudige SEROENDENG maak je zo: gebruik een droge koekenpan en strooi 2 handjes kokosrasp in de pan samen met gestampte cashewnoten. Ongeveer 1,5 minuutje roosteren met een snufje zout en peper.

Zo eenvoudig is het…..en zet je zomaar, in een handomdraai, een Indisch gerecht op tafel 😉

error: Inhoud is beschermd