Indiase curry met mango en Pappadums**

Voor 4 personen

Benodigdheden:  plm. 800 gram kipfilet, 1 chilipeper, 2 teentjes knoflook, 3 gemberbolletjes, 400 ml kokosmelk (1 blikje),  1 verse mango (of uit blik, uitgelekt), 2 uien, zonnebloemolie,  2  lente-uitjes/bosui ,  1 theelepel kaneel,  1 el korianderpoeder, 1 el komijnpoeder, zwarte peper en zout, (eventueel een 1/2 citroen) en 10 Pappadums (Patak’s original (pak 10 stuks) gewoon verkrijgbaar in de supermarkt bijv. Jumbo)

Een curry met Pappadums! Ook als je een eitje bakken al  een hele uitdaging vindt.. dit Indiase gerecht kan echt iedereen maken. Het is ècht super gemakkelijk te bereiden, zo klaar en heel belangrijk… waanzinnig lekker! Die Pappadums erbij worden gemaakt van linzenmeel, daar zitten verder geen gekke dingen in, heel gezond ook…dus, aan de slag…

Begin met het vermalsen van de kipfilet (dus eerst pletten, plastic folie erover en met een pannetje of vleeshamer erop slaan) en snijd de kip in blokjes, verhit de olie en bak de filetblokjes rondom  met wat peper en zout. Na ongeveer 4 minuten schep je de kip uit de pan en zet je de blokjes even apart in een kom, dek deze af met een bord zodat ze warm blijven.

Voeg eventueel wat extra olie in de pan en bak hierin de in ringen gesneden uien, de in fijne stukjes gesneden chilipeper, de in kleine stukjes gehakte knoflook en de fijngesneden gemberbolletjes even aan. Strooi de komijn- en korianderpoeder erover , de kaneelpoeder en bak alles even mee, heel even maar, 1 minuutje. Schep nu de kip weer terug in de pan, voeg de kokosmelk toe en stoof het gerecht goed door zonder deksel!  De saus moet nl. wat dikker worden. Blijf roeren, ongeveer 10 minuten, tot de saus de gewenste dikte heeft en zet de warmtebron uit. Spatel nu pas de in grote stukken gesneden mango erdoor en strooi de in ringen gesneden lente-uitjes erover (voor een frissere smaak knijp je er eventueel nog een ½ citroen over uit). Dit is alles, zo simpel is het!

Om het gerecht echt Indiaas te serveren, bak je er Pappadums bij want daarmee ga je dus pas ècht op de Indiase tour! Dit gaat leuk worden…..

Pappadums zien eruit als kroepoek maar er is een groot verschil, Pappadums zijn nl. gemaakt van gemalen linzen. Heel geschikt als bijgerecht of als snack. OK, je schenkt dus eerst een grote hoeveelheid zonnebloemolie in een koekenpan, 1 à 2 cm, verhit de olie goed. Frituur een stukje Pappadum om te kijken of de olie heet genoeg is. Als de olie meteen begint te schuimen, is de temperatuur juist en dat is heel erg belangrijk!  Bak ze één voor één, ze zetten heel erg uit. Dit gaat heel erg snel, in een paar seconden! Als ze dan krokant gebakken zijn haal je de Pappadum uit de pan en leg ze even op keukenpapier om uit te lekken. Dit ziet er goed uit!!

Kijk ook even naar mijn filmpje op deze pagina 😉 

error: Inhoud is beschermd