HAPPY VALENTINE’S DAY

 Surprise your ‘special someone’ today with a lovely, simple, healthy and delicious salad…..  served with lots of love’! xxx Marjan

Wat heb je nodig voor:  een heerlijke Pastinaaksalade met bietjes, spinazie met gegrilde zalm:

500 gram pastinaken, 1 hartvormpje (Action), 4 grote voorgekookte bieten, 2 el tijm, 2 zalmfilets met huid, grillpan,  2 eetlepels  fijn geraspte mierikswortel (als crème kant-en-klaar te koop in de supermarkt), 3 el Griekse yoghurt, rasp van een ½ citroen, 150 gram verse (gewassen) spinazie, snufje keukenzout en een klein handje grof zeezout, peper uit de molen, olijfolie, 3 el witte balsamicoazijn.

Aan de slag: Start met het voorverwarmen (plm. 10 min.) van de oven op 200 graden en schil intussen (bij voorkeur met een dunschiller) de pastinaken. Snijd de pastinaken en de bieten in (niet te dikke maar ook niet te dunne) plakken en druk, met het hartvormpje, stevige hartjes uit.

Leg keukenpapier op een bakplaat en verdeel  hierover de pastinaakhartjes. Besprenkel ze met olijfolie, maal wat versgemalen peper en strooi nog wat tijm en dikke korrels zeezout erover. Zet de plaat zo’n 15 tot 20 minuten in de oven. (Kijk af en toe.. niet te bruin laten worden maar wel lekker zacht met een randje net zoals een gebakken aardappeltje eigenlijk!)

Marineer de bietenhartjes  in witte balsamicoazijn met een scheut olijfolie en wat versgemalen peper en zout erover.

Tijd om de dressing te maken. Daarvoor schep je Griekse yoghurt in een schaaltje met de mierikswortelcrème en citroenrasp. Roer goed door en breng op smaak met (misschien nog een klein beetje peper, maar pas op de mierikswortelcrème is HOT, proef even tussendoor) en wat keukenzout. Zet apart.

Snijd de steeltjes van de (gewassen) spinazie  en verdeel deze op de borden. Als de pastinaakhartjes uit de oven komen laat ze dan eerst heel even afkoelen op  keukenpapier en dep ze even wat droger. Verdeel de bieten- en pastinaakharten over de borden, verdeel wat  van de dressing over de salade en leg, als laatste, de zalm erbij. De grillpan eerst goed verhitten. Grill de zalm op de huid (niet omdraaien dus). Draai het vuur iets lager en grill de zalm,  langzaam in plm. 10 minuten, mooi rosé. Strooi  wat versgemalen peper en wat zeezout erover,  zo klaar, serveer direct. Wijntje erbij?

Ooh, la la… Enjoy! 

‘Mijn keukenbrigade’ Quint en Zante (Deze 2 boefjes verdienen, wat mij betreft, absoluut op Valentijnsdag ook extra lekkere ‘Valentine’HONDENkoekjes) 🙂

error: Inhoud is beschermd