*zonder vlees  –  **glutenvrij  –  ***zonder vlees/glutenvrij

Tzatzíki *** ( Griekse yoghurt-komkommer-knoflookdip )

Benodigdheden voor 6 personen

250 gram Griekse yoghurt

1 komkommer, geschild

2 tenen knoflook, gekneusd

2 el olijfolie

½ theelepel zout en een flinke hoeveelheid peper

Eén van de populairste Griekse voorgerechten van Griekenland met een heel eigen smaak. En… zoals zo vaak bij  koken geldt ook hier, bereid dit gerecht het liefst een dag van tevoren, des te beter de verschillende smaken op elkaar zullen inwerken. In dit geval minimaal 4 uur koel wegzetten!

Je maakt deze ‘Greek-original’  gewoon, heel eenvoudig, zelf en dat doe je zo….schep de Griekse yoghurt in een kom. Rasp de komkommer boven een vergiet en strooi er zout overheen. Knijp het vocht er héél goed uit. Dit is echt belangrijk. Gebruik hiervoor een schone theedoek. De komkommer gaat dus in de theedoek en knijp er al het vocht goed uit.

Roer daarna de komkommer door de yoghurt. Voeg de geperste knoflook toe, peperen de olijfolie, roer goed door en zet het mengsel in de koelkast. Minimaal 4 uur dus!! Serveer deze dip bijvoorbeeld bij de BBQ…

error: Inhoud is beschermd