*zonder vlees  –  **glutenvrij  –  ***zonder vlees/glutenvrij

Summerfood! Kleurige tomatensalade met ansjovisjes en knoflook***

Voor 2 personen

Benodigdheden: verschillende kleuren en soorten tomaten (een diep bord vol), flink wat olijfolie, appelazijn, peper en (zee)zout, 2 teentjes knoflook, 100 gram ansjovisfilets 

Na de eerste officiële zomerse dag van het jaar gelijk maar een ‘hittegolfgerechtje 🙂  ….  met ansjovisjes. Kleine visjes, grootse smaak,  èchte smaakbommetjes zijn het die kleine visjes en ook nog eens super gezond!

Het is ook eigenlijk geen recept…..  gewoon wat mooie tomaten in stukken snijden, liefst verschillende soorten en kleuren. Schep alles in een diep bord en maak een dressing van olijfolie, appelazijn, peper en zout. Schenk deze  royaal over de tomaten en hussel goed door. Rasp deknoflook over de tomaten, niet te zuinig, minimaal 2 tenen!  Maal nog wat extra peper over de tomaten, schik de ansjovisjes erover… meer moet dat niet zijn….  en het is heerlijk.

Simpel, toch? 

error: Inhoud is beschermd