Stoofpeertjes in glühwein***

De kerstboom staat er weer! Tijd voor een heerlijk ouderwets gerecht, een echte ‘oldtimer ‘ : STOOFPEERTJES.

Ze zien er niet alleen prachtig uit die peertjes….. ze smaken óók nog eens geweldig. Gekoeld als toetje of als warm bijgerecht, stoofpeertjes smaken altijd! 

Eenvoudig om te maken, je hebt maar 3 (of 4) ingrediënten nodig want je laat ze lekker stoven in glühwein

Ja,voordat ze heel zacht zijn kost dat even tijd maar als je ze eenmaal op hebt staan dan heb je er verder geen omkijken meer naar. Heb je mooi even de tijd voor een lekkere, koude, winterwandeling en wie vindt die warme glühwein nou NIET lekker ruiken…. dat is toch gezellig thuiskomen! OP en TOP kerst toch? 

Voor dit gemakkelijke en caloriearme recept zonder suiker, koop je 1 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman), dat zijn er een stuk of 8, 1 fles glühwein en een paar kaneelstokjes.

 

Schil de peertjes maar laat de steeltjes eraan zitten. Laat ze met de kaneelstokjes enkele uren in de pan stoven (heel zachtjes laten koken op een vlamverdeler of sudderplaatje). Geef de peertjes de tijd, 2 à 3 uur en als de peertjes dan helemaal volgezogen met de wijn, donkerrood en zacht zijn haal je ze uit de pan. Je kunt de saus nu eventueel wat zoeter maken met vloeibare zoetstof bijvoorbeeld Natrena.

TIP: De volgende keer koop je 3 kilo stoofpeertjes want je kunt ze heel goed invriezen èn daarom kun je ze ook gewoon een week voor de Kerst maken! Wel zo gemakkelijk als je krap in je tijd zit.

error: Inhoud is beschermd