*zonder vlees  –  **glutenvrij  –  ***zonder vlees/glutenvrij

Spitskoolsoep met crunchy spekjes **

 4 personen

 Benodigdheden: 1 spitskool (dat is plm. 400 à 500 gram) , 2 uien, 1 liter kippenbouillon (van blokje),  1 kopje magere melk, 1 el milde gladde Franse mosterd, 100 gram gerookte spekreepjes, 4 el olijfolie, 1 teentje knoflook, peper en zout

 Ja, ik hoor je denken “spitskoolsoep”?? Maar het is weer een keer wat anders dan een tomatensoep, een echte topper voor de gezondheid en zeker eens het proberen waard, echt een aanrader en……misschien een ideetje voor de zaterdagmiddag? 

Echt heel simpel om te maken!

Begin met het schoonmaken van de spitskool, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de kern. Snijd de kool in reepjes. OK, een tip: het kan nog sneller en simpeler, je kunt ‘m gesneden en al in een zak kopen, het ligt dus aan jezelf hoe makkelijk je het wilt hebben 😉 

 Maar hoe dan ook, voorgesneden of niet start met de gesnipperde uien en fruit deze enkele minuten aan in olijfolie, voeg de fijngesnedenknoflook en spitskool toe en bak deze nog ongeveer 3 minuten mee. Voeg een gedeelte van de bouillon toe, 1 el mosterd en breng dit aan de kook, pureer de soep met de staafmixer,  voeg de rest van de bouillon toe, de magere melk, wat peper en zout naar smaak en kook de soep nog ongeveer 20 minuten op middelmatig vuur.

 Verhit een kleine koekenpan en bak de spekjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Schep de soep in 4 kommen, verdeel de crunchy gebakken spekjes en dan…. geniet ervan… bon appetit!

error: Inhoud is beschermd