Sweet treats: SPECULAASMUFFINS

Een recept voor een werkelijk geweldige MUFFIN speciaal ter ere van…..  de Sint die weer in het land is 😉

Een aanrader want juist in de Sinterklaastijd is het zo moeilijk om lekker gezond te eten… overal ligt de snoepverleiding op de loer… nou probeer die lekker links te laten liggen zou ik zeggen en ga zelf aan de slag…   deze ‘healthy’ muffin is een werkelijk geweldig alternatief, helemaal ‘Sint-proof’ en net even anders!  Ze zijn namelijk gemaakt van boekweitmeel en da’s dus gezond. Maar waarom dan en wat is boekweit  precies? KLIK HIER als je meer wilt weten over dit pseudo-graan.

Zelf iets maken is altijd leuk en het is natuurlijk extra leuk om tijdens ‘het heerlijke avondje’ van een eigen SINTBAKSEL te snoepen! Het Sinterklaasfeest is vooral gezelligheid en de heerlijke zoete speculaasgeur in je keuken is dan al direct  je beloning voor je inspanningen!

Deze gezellige cakejes zonder suiker (en gluten) zijn echt héél erg lekker, niet te droog maar lekker smeuïg en zoet. Mmmmm… deze toppertjes met als basis boekweitmeel, bananen en honing zijn misschien wel zo’n beetje de lekkerste verantwoorde muffins die je OOIT gegeten hebt!  Dat zou toch zo maar kunnen? Echt waar, ik overdrijf niet…. zonder suiker en roomboter maar toch heel lekker zacht en letterlijk… honingzoet!

Echt een keer proberen…… want waarom ongezond snoepen als het ook gezond èn lekker kan?

PS: Een tip, bak er maar een paar extra want deze zijn vast zo OPPERdeOP!

Wat heb je nodig 200 gram boekweitmeel, 3 el magere yoghurt, rasp van een halve citroen, 60 ml honing, 30 dikke druppels vloeibarezoetstof ( Natrena), 125 ml Reddy zoete keuken, 2 tl vanille extract, 1 tl baking soda en 7 gram= 1 tl bakpoeder, 10 gram speculaaskruiden, 2 bananen, 2 eieren, snufje zout en geraspte amandelen om over de muffins te strooien.

TIP: Reddy zoete keuken is speciaal geschikt voor zoete bereidingen waarvoor beslag wordt gemaakt, het geeft een zoete smaak aan de baksels dankzij een speciale samenstelling van de olie en vetten  (mais, zonnebloem, palm) en is ook nog eens rijk aan vitamine E!

Hoe maak je ze:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 150 graden. Weeg en zet alle ingrediënten klaar voordat je gaat beginnen.

Mix alle ingrediënten in een kom behalve de eieren en zout. Wanneer het mengsel mooi glad is klop je in een aparte kom met een garde de eieren met een snuf zout luchtig. Vermeng ook dit langzaam bij het deegmengsel. Mix nog een keer alles samen tot een mooi glad mengsel, maar niet te lang blijven mixen.

Schep het mengsel in de muffin bakvormpjes, strooi de amandelsnippers over het mengsel in het vormpje en zet de muffins in de oven. Bak ze in ongeveer 19 minuten gaar en mooi bruin.  Laat ze nog even afkoelen.

error: Inhoud is beschermd