Sajoer Toemis  Telor (met** of zonder*** kip)

Voor 4 personen

(Ik heb ‘m gemaakt met kipfiletblokjes, als extra ingrediënt. Voor de versie zonder vlees, gebruik je een groentebouillon blokje en laat je de kip natuurlijk gewoon weg 😉 )

Benodigdheden: 300 gr. kipfiletblokjes, 2 el zonnebloemolie, 1 grote, in halve ringen, gesneden ui, 3 teentjes geperste knoflook, mespuntje laospoeder, ½ theelepel sambal trassi (scherp!), 1 kippenbouillontablet, 200 gram worteltjes, 250 gram sperzieboontjes, 1 groene paprika, 3 eieren, 350 gram witte kool, peper en zout, 1 el ketjap, eventueel quinoa en natuurlijk.. kroepoek

Een ‘vlugklaar’ gerecht! Gemengde verse groenten uit de Indonesische keuken, gestoofd in bouillon. Met ei en… eventueel met kip ( Ajam). Potdikkie… wat is die Indonesische keuken toch lekker en het leuke is…  schep van dit gerecht gerust nog een keer op want deze sajoer is super gezond met al die groenten! Heel  makkelijk om te maken maar vooral héél erg lekker.  Serveer ‘m eens met quinoa en natuurlijk kroepoek d’r bij…  make it funky ! 😉

  1. Aan de slag! Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de kipfiletblokjes heel even aan. Voeg de ui toe met de knoflook. Bak even aan en voeg nu ook de sambal en laospoeder toe, bak alles heel even samen, ongeveer 1 minuutje. Kruimel  het bouillontablet en schenk 400 ml warm water toe.

Rasp en snijd intussen de wortels  in smalle reepjes en doe ook deze in de pan. Laat de groenten zachtjes koken.  Voeg nu ook de sperzieboontjes en de stukjes paprika erbij samen met de kool. Breng alles opnieuw aan de kook en zet het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat het gerecht zo’n 20 minuten stoven, zo klaar dus!

Klop nu de eieren met naar smaak wat peper, zout en  1 el ketjap en laat dit mengsel langzaam stollen in een koekenpan in zonnebloemolie.

Proef de groenten en voeg eventueel nog wat peper, zout en/of wat ketjap toe aan het groentemengsel. Schep de zachte omelet in stukken door de groenten……  selamat makan. 

error: Inhoud is beschermd