*zonder vlees  –  **glutenvrij  –  ***zonder vlees/glutenvrij

Rucola/dadelsalade met walnoten en Parmezaanse kaas***

Voor 4 personen

Benodigdheden: 150 gram rucola, plm. 6 dadels, 1 zoete ui in halve ringen, (bij voorkeur) zelf geraspte Parmezaanse kaas, witte wijnazijn, 1 flinke royale handvol walnoten,  Balsamico crème azijn*, olijfolie, peper en zout, honing

Deze salade maak je in minder dan 10 minuten en ik vind ‘m ook helemaal perfect voor bij de BBQ !! Gewoon allemaal lekkere en gezonde dingen op je bordje.. en het is héérlijk. This is Healthy Funky Food!

Zo maak je ‘m… snijd de rucola iets fijner want dat ‘eet’ gewoon wat lekkerder en die rucola gaat als eerste in de schaal. Snijd een zoete ui en de dadels in fijne halve ringen en meng deze goed door. Schenk flink wat olijfolie,  witte wijnazijn en ook flink wat honing over de salade. Nog wat peper uit de molen en strooi wat zeezout over de rucola. Breek de walnoten in iets kleinere stukjes  en schep ook deze door de salade.  Rasp flink wat Parmezaanse kaas en hussel alles nog eens. Nou nou, als je dit dus allemaal bij elkaar voegt dan krijg je deze heerlijke salade… en zo simpel om te maken !

Vóór het serveren van deze rucola/dadelsalade schenk je nog wat mooie donkere Basilicum crème azijn  en rasp je er nog wat èxtra Parmezaan over..

* (Balsamico crème azijn, is een dressing met de typische zoet-zure smaak van de Balsamico azijn maar dan met een sausachtige dikte)

error: Inhoud is beschermd