Romige P O M P O E N S O E P***  (de pompoenen kwamen direct vers uit de moestuin, beter kan toch haast niet !)

Ingrediënten voor 4:

2 kleine pompoenen (plm. 800 gram), 100 gram prei  en 1 ui. 1 theelepel kerriepoeder, olijfolie, 25 cl witte droge wijn, 400 ml.water, 2 kippenbouillontabletten, een handvol verse basilicum, plm. 4 el geraspte Parmezaanse kaas

Geen vis of vlees toegevoegd dus ook voor de vegetariërs goed te eten. Je maakt ‘m XTRA LEKKER door er wijn (tuurlijk), Parmezaan en basilicum aan toe te voegen. Maak ‘m zelfs eens, echt waar het is een fluitje van een cent! 

Belachelijk eenvoudig om te maken en verschrikkelijk lekker. Ik maak ‘m namelijk zo:

Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Verwijder de schil. Snijd de parten in blokjes. Schenk een scheut olijfolie in de pan en bak de ui even snel aan. Voeg dan de pompoenblokjes erbij samen met een snufje kerriepoeder. Laat alles ongeveer 10 minuten zacht bakken. Snijd de prei in dunne ringen en bak die, al omscheppend, ook even mee.

Voeg de wijn toe en de bouillonblokjes, verhit alles even goed. Schenk er vervolgens als laatste nog 400 ml warm water bij. Kook de pompoen en prei in ca. 15 minuten zachtjes gaar.

Pureer het mengsel in een keukenmachine of staafmixer. Verwarm daarna de gladde puree nog even zachtjes maar laat ‘m bij voorkeur lekker dik. Het lijkt nu net een gebonden soep en dat is lekker… toch?  Breng op smaak met peper en zout. Snijd, voor de garnering van de soep, verse basilicum in reepjes en rasp Parmezaanse kaas.  Verdeel de soep over leuke kommen en bestrooi met de kaas en basilicum.

100% F U N K Y Food.

Eenvoudig hè?

TIP: als je het snijden van een pompoen een klus vindt en daar geen zin in hebt dan kun je voorgesneden pompoen gewoon ook in de supermarkt vinden. Super handig. 

error: Inhoud is beschermd