*zonder vlees  –  **glutenvrij  –  ***zonder vlees/glutenvrij

Romanesco***

Benodigdheden:

 ·        1 Romaneso

·         4 el olijfolie

·         1 geperst knoflookteentje

·         zout

·         1 el gedroogde rozemarijn

·         sap van 1 limoen en plm. 1 el honing

·         geraspte oude kaas of Parmezaan krullen of Pecorino

Huhh …iets buitenaards?? Psychedelisch? Eén van de meest vreemde groenten, maar toch ècht wel de mooiste van allemaal, vind ik … de Romanesco! Blijkbaar gewoon familie van de broccoli en bloemkool dus niks geks aan eigenlijk.  Hier een recept om  er iets lekkers van te maken.

Snijd de Romanesco in mooie roosjes, de vorm zoveel mogelijk houden zoals die is natuurlijk. Kook deze op dezelfde manier als de bekende bloemkool met een beetje zout, beetgaar.

Voor de dressing: Olijfolie verhitten in een pan en de rozemarijn samen met het geperste knoflookteentje en de honing heel even doorroeren. Haal de pan van het vuur en knijp de limoen uit,  zet de dressing apart.

Leg de roosjes in een schaal en schenk de rozemarijndressing  erover, hussel alles en strooi de kaas erover. Serveer lauwwarm.

error: Inhoud is beschermd