KOKOSMAKRONEN

Ben jij ook zo’n fan van kokosmakronen maar niet zo dol op de kilo’s suiker die er inzitten? Dan is dit recept HET alternatief voor je èn… deze koek is  ook nog eens heel tof voor in je lunchtrommeltje. Want, zeg nou zelf… een gezonde lunch met kokosmakronen… dat wil toch iedereen?

In èchte kokosmakronen zit heel veel suiker en bloem maar met dit recept maak je ze zoet met honing  en omdat er geen bloem aan te pas komt zijn ze dus ook nog eens … glutenvrij!

Smullen dus zonder suiker… en…. het leuke van dit recept is ook nog eens dat je de 5 basis-ingrediënten vaak al  gewoon in huis hebt!

Kokos met chocolade is natuurlijk een heerlijke combinatie,  wie kent ze niet die overheerlijke Bounties?  Geef je kokosmakronen heel eenvoudig een ‘Bounty-effect’ door ze te dippen  in PURE (van 70% of meer)  gesmolten chocolade en…. goed nieuws, da’s nog gezond ook!

Een ‘healthy bounty’ maak je dus gewoon, heel simpel,  zelf!

Wat maakt pure chocolade dan bijzonder? Wat zit er in? Wil je meer weten over de gezonde effecten van pure chocolade KLIK HIER

Ooh yeahhhh…. het leven is zo toch iedere dag een feestje;)  Hier word je toch heel erg happy van zelfs op een regenachtige, gure herfstdag als een echt tropisch ‘Bounty’ strand echt héél ver weg is!  Maar eigenlijk zijn dit soort dagen met dat donkere weer  juist perfect want dan heb je eindelijk  weer eens de tijd om een beetje in de keuken te rommelen, dingetjes uit te proberen en misschien lukt het wel om iets verrukkelijks te bakken, toch? 😉

NB: Als de kokosmakronen uit de oven komen…laat ze eerst even afkoelen dan komt de smaak namelijk beter uit.…  ik weet het… best moeilijk want het ruikt zo lekkerrrrrr in je keuken…  😉

Aan de slag en maak zelf heel eenvoudig deze kokosmakronen zonder suiker.

Ingrediënten voor plm. 12 koeken: 4 eiwitten (van middelgrote eieren), 75 ml honing, snufje zout, 200 gram kokosrasp en 1 theelepel vanille aroma en voor het ‘Bounty-effect’ smelt je een brok pure (van minstens 70% of meer) chocolade

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Gebruik bij voorkeur lage koekvormpjes. Als je die niet hebt kun je het kokosmengsel ook zo (op bakpapier) op een bakplaat leggen . Houd ze goed in de gaten want omdat ze dan iets dunner zijn, zijn ze soms al na 10 minuten goudbruin en gaar!  Dus, wel  af en toe kijken hoe het met ze gaat 😉

Splits de eieren.  Je gebruikt namelijk alleen het eiwit want dat ga je samen met de honing en 1 theelepel vanille-aroma eerst  goed stijf kloppen in een vetvrije kom. Dit is belangrijk! Er mag namelijk absoluut geen vet bij het eiwit, het lukt dan niet meer om het eiwit stijf te kloppen. Was daarom de garde en de kom voor gebruik af met heet water en afwasmiddel  en droog ze af met een schone theedoek.

Vervolgens schep je de kokosrasp er heel voorzichtig door. NIET meer opkloppen, er door scheppen want het moet luchtig blijven. Vul de koekvormpjes , druk ze met een lepel een beetje aan en zet ze in de voorverwarmde oven. Bak ze in ongeveer 15 minuten mooi goudkleurig.

error: Inhoud is beschermd