*zonder vlees  –  **glutenvrij  –  ***zonder vlees/glutenvrij

Griekse auberginesalade oftewel… Melitzanosalata (het traditionele Griekse recept )!! 

Wat heb je nodig voor 2 personen:

2 aubergines, 1 el olijfolie, een paar korrels zeezout, 1 el appelazijn,  1 à 2 teentjes geperste knoflook,  een klein bosje verse peterselie (heel fijngesneden), gemalen peper.

Voor de zomerdagen dat je eigenlijk een beetje te lui bent om te koken of omdat het daarvoor veel te heet is!!

Dus.. BBQ…  en deze salade is daar heerlijk bij. Als je weleens ECHT Grieks hebt gegeten dan ken je deze salade vast wel.. en zo niet…. dan, echt waar, is het al helemaal een aanrader om deze traditionele salade eens te maken van de aubergine.  Heel gemakkelijk en ruim van te voren te bereiden en mits koel bewaard, lang houdbaar…

Zet de oven op 180 graden en was de aubergines. Leg ze in een schaal op bakpapier en laat ze heel zacht worden in ongeveer een uur. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Pel dan het vel van de aubergines en schraap met een mesje zoveel mogelijk zaadjes weg. Snijd het auberginevlees in heel kleine stukjes en vermeng met de olijfolie, zeezout, gemalen peper, azijn, knoflook en peterselie en roer goed door. Zet het schaaltje tenminste 2 uur in de koelkast voordat je de salade serveert. 

Heerlijk met een stukje (spelt) stokbrood of eventueel (glutenvrij)brood…  een stukje Feta erbij.. kali orexi oftewel smakelijk!!!

error: Inhoud is beschermd