*zonder vlees  –  **glutenvrij  –  ***zonder vlees/glutenvrij

Geroosterde druiven met knapperige walnoten***

Benodigdheden voor 2: plm. 200 gram pitloze witte druiven (nog aan de tros),  ½ limoen, walnotenolie of olijfolie, zeezout, gemalen peper en ongeveer 75 gram walnoten.

DOE EENS GEK !!  Druiven als fruittussendoortje kennen we allemaal wel maar…. strooi er eens peper en zout over…. waarom niet? Druppel wat olijfolie over de druiven en rooster ze samen met walnoten in de oven!

Geroosterde lauwwarme druiven met knapperige walnoten!  Ja, ik weet het, het is misschien een beetje apart als salade …. maar probeer het eens, dit recept is ERRUG LEKKER!! De druiven gaan nl. karameliseren zodat ze heerlijk zoet van smaak worden 😉 Hoe dan ook, ik zou zeggen..  aan de slag ermee en…..  druiven zijn in de zomertijd volop verkrijgbaar dus dit is HET moment om deze combi eens te proberen.

TIP: wat óók heel lekker is,  serveer de lauwwarme druifjes en walnoten eens met een schep mascarpone of Griekse yoghurt ernaast, druppel daar wat honing over..…  dan is het zomaar een fantastisch nagerecht met een ultiem zomergevoel! Een bolletje ijs kan natuurlijk ook 😉   

Aan de slag dus, verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier op een bakplaat. Leg 2 trossen, bij voorkeur pitloze, druiven op de plaat en bedruppel ze met olie.  Bestrooi ze met peper en zout en knijp een halve limoen uit over de druifjes.

Zet de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven en voeg daarna dan ook de walnoten toe. Rooster alles, nog ongeveer 5 tot 10 minuutjes, samen verder. Tot dat de walnoten knapperig en de druiven lichtbruin en zacht worden en gaan karameliseren! 

Laat de druiven even afkoelen en haal ze dan heel voorzichtig van de tros en  vermeng ze met de lauwwarme walnoten in een kom, serveer direct….  surprise!!!!  This is Healthy Funky Food èn… een èchte traktatie 😉 

error: Inhoud is beschermd