Exotische fruitcocktail met Cointreau

4 personen

Benodigdheden: ½ ananas, 2 kiwi’s, 3 sinaasappels, 250 gram aardbeien, 125 gram blauwe bessen, plm. 80/100 gram gemalen kokos, vloeibare zoetstof (Natrena), Cointreau, een takje munt.

… en als het dan een keer een druilerige dag is… maak dan deze exotische fruitcocktail met mooie kleuren, exotische smaken… echt een feestje om te zien, daar word je meteen helemaal vrolijk van!

Dus aan de slag en begin met het schillen van de kiwi’s en snijd deze in dunne plakjes. Schil de ananas. Begin met de uiteinden er af te snijden, snijd de ananas in 4 parten, zet de stukken rechtop en verwijder het binnenste. De stekels aan de buitenkant goed wegsnijden. Snijd vervolgens de ananas in kleine blokjes, dus zonder de schil en de kern. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd ze doormidden (kleintjes heel laten). Was de bessen.

Pers de sinaasappels en verwarm het sap met een scheutje Cointreau heel zachtjes, proef even en schenk er eventueel nog een heel klein beetje Cointreau bij en voeg een paar druppels vloeibare  zoetstof (Natrena) toe om de dressing voor het fruit iets zoeter te maken.

Giet de warme dressing over de fruitcocktail en laat deze afkoelen.

Serveer het nagerecht bijvoorbeeld in grote glazen en vul ze tot de helft. Versier ze met een blaadje munt en strooi er kokos over. Zin in de zon? Nou ja, komt toch aardig in de buurt, toch?

error: Inhoud is beschermd