Een wokgerecht met spruiten, rode ui, kerrie, walnoten en honing geitenkaas***

Een stam spruiten uit de moestuin van mijn vader, verser kun je ze toch niet krijgen !!  In ieder geval zag de “keukenbrigade” hier ze wel zitten …(want deze twee lusten ze wel rauw met stronk en al)! Maar ik niet… dus.. aan de slag ermee, de spruitjes gaan de pan in en echt, dit wokgerecht staat super snel op tafel. Het proberen waard al was het maar omdat het zó simpel is…en… bereid je maar alvast voor… deze keer smaken ze echt heel anders!

Voor 2 à 3 personen

Benodigheden:  plm. 800 gram spruiten, 50 gram walnoten, rode uien,3 à 4 theelepels kerrie, zout en peper, honing geitenkaas, olijfolie

Maak de spruitjes schoon, snijd de ‘kontjes’ van de spruit weg en verwijder losse blaadjes. Kook de spruitjes in ruim kokend water met zout in 8-10 minuten gaar. Giet af. Verhit olijfolie in een wok en bak, de in ringen gesneden, uien even aan (ongeveer 3 minuten). Voeg de kerrie toe en wok de spruitjes nog ongeveer 1 minuutje mee. Breng op smaak met wat peper en zout. Doe ze in een schaal en meng de walnotenerdoor. Kruimel de honing geitenkaas erover…. Spruitjes suf? Echt niet!

Tip: gehakte biefstuk erbij?

error: Inhoud is beschermd