Een Hongaarse kipschotel

een ovenschotel om weer lekker warm van te worden na een sombere, winterse dag  in ons koude kikkerlandje… met een knipoog naar de bekende Goulash 😉

Voor 4 personen

Benodigdheden:  4 grote of 6 kleine kipdij braadstukken, 1 zoete rode puntpaprika, 1 rode en 1 gele paprika, 5 grote tomaten, 2 rode uien, 1 rode chilipeper, een paar takjes verse tijm of ongeveer 2 el gedroogde tijm,

4 tenen knoflook,  2 el paprikapoeder, olijfolie, 2 el balsamico azijn

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden en smeer met een kwastje de (grote) ovenschaal in met olijfolie.

Strooi peper en zout over de kipdijstukken en bak deze in een pan even aan, ongeveer 10 minuten.

Snijd intussen de tomaten in grote stukken, verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de paprika en de uien in grove stukken. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en  snijd deze heel fijn.  Leg nu de kippendijen in de schaal en daarom heen de gesneden groenten. Verwijder de schil van de knoflookteentjes, druk er even op met de platte kant van een groot mes en verdeel ze over de schaal tussen de groenten. Verdeel/strooi de tijm over de groenten en de kip, besprenkel alles met flink wat olijfolie en een beetje balsamico azijn en strooi er als laatste flink wat paprikapoeder over. Hussel de groenten even goed door en zorg ervoor dat de kip niet bedekt is met de groenten. Naar smaak, als finishing touch, eventueel nog wat peper uit de molen erover en wat zeezout.

Ok, draai de oven nu lager naar 180 graden, zet het gerecht erin, ongeveer 1 uur en 20 minuten, de kip moet in ieder geval goed gaar zijn. Als je kleine kipbraadstukjes gebruikt dan zijn deze na een uur wel gaar. Let op, de braadstukken wel 1 of 2 keer omdraaien, om beide kanten lekker bruin te laten worden. Als het gerecht uit de oven komt laat je het heel even rusten, minstens 5 minuten. Serveer er een frisse ijsbergsla bij met tortilla chips.

Simpel, maar verschrikkelijk lekker…

error: Inhoud is beschermd