Bramencrumble  

*Die crumble maak je van havermout en dat klinkt meteen al een stuk gezonder 🙂

Een absolute traktatie. Een schep Griekse yoghurt erbij, gezoet met honing,  nou dat maakt  je nog lauwwarme bramencrumble helemáál af! GEZOND en PUUR. Mmmmmm een ontbijt óf toetje waar toch iedereen blij van wordt?

Benodigdheden: bramen, havermout (bijv. van Quaker), 2 flinke el gemalen kokos, walnotenolie, vloeibare zoetstof, hazelnoten en eventueel Griekse yoghurt en honing.

Zo maak je ‘m.  Verwarm de oven voor op 180 graden en was de bramen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en zoet ze daarna goed met de vloeibare zoetstof. Hussel  alles goed door en doe ze in een ovenschaal (tje).  (Bestrijk het schaaltje eerst met wat olie. ) Maak de CRUMBLE door havermout (Quaker) te vermengen met walnotenolie, de gemalen kokos en fijngehakte hazelnoten. Maak er met je vingers een kruimelig deegje van.  Zo lijkt het echt op kruimeldeeg!

Zet de schaaltjes in de oven totdat de bramen in het schaaltje gaan ‘bubbelen’, niet te lang, ongeveer 10 minuutjes.

PS: gepureerd en vermengd met gemalen kokos en honing zijn bramen ook heerlijk om een (spelt)beschuitje mee te besmeren… 

error: Inhoud is beschermd