Boerenjongens met appels uit de oven

Benodigdheden voor 4 personen:

4 Goudrenetten, 1 citroen, vloeibare honing, 1 pot Boerenjongens (rozijnen op brandewijn), kaneel, 1 pot dikke Griekse yoghurt.

Een heerlijk recept om het kerstdiner mee af te sluiten, de smaak is echt helemaal  ‘Kerstmis’.

Begin met het voorverwarmen van de oven (200 graden) en schuif het rooster in het midden. Schil de appels en boor er het klokhuis uit. Hol de appels wat verder uit met een mesje want er is wat extra ruimte nodig voor de vulling.  Met de stukjes appel, die je door het uithollen over hebt,  daar dicht je de opening aan de onderzijde van de appel mee. Wrijf de appels in met citroensap en bestrijk met een kwastje de appel met de honing.

Leg wat bakpapier in de ovenschaal en zet  de appels daar op, vul de openingen met de uitgelekte boerenjongens en zet  de ovenschaal in het midden van de oven. Draai de ovenstand terug naar 190 graden.

De appels moeten goed zacht worden, prik met een cocktailprikker in een appel om te controleren of ze voldoende zacht zijn! Zodra ze voldoende zacht zijn geworden, na ongeveer 25 à 30 minuten, neem je de ovenschaal  uit de oven.

Laat de appels afkoelen, tot ze lauwwarm zijn dat is namelijk het lekkerste. Serveer er een flinke lepel dikke Griekse yoghurt bij. Giet over de yoghurt vloeibare honing, schep met een lepel wat brandewijn over de appel en strooi er een beetje kaneel over.

Tip: deze appels zijn niet alleen heel lekker als dessert maar ook heerlijk als lauwwarm bijgerecht bij rode kool!

error: Inhoud is beschermd