Zelf appelmoes maken (zonder de suiker!)***

Voor 2 personen

Benodigheden:  4 appels (het mogen verschillende soorten zijn die zorgen al voor een lekkere friszoete smaak) of doe er een peer bij dat is ook heel erg lekker. 1 theelepel kaneel en als je het iets zoeter wilt dan een paar druppels vloeibare zoetstof (Natrena) naar smaak toevoegen of ‘natuurlijk’ een beetje honing

Zelf appelmoes maken dat is echt véél makkelijker dan je dacht en… niet alleen makkelijker maar ook véél lekkerder en gezonder dan de kant-en-klare uit de winkel. Daarin zit vaak heel veel suiker en daarom maak je ‘m gewoon zelf! Je wilt straks nooit meer anders en door de zelfgemaakte appelmoes is je maaltijd extra bijzonder! Dus.. aan de slag en begin met het schillen van de appels en snijd deze in kleine stukjes, doe een bodempje water in een steelpan, verhit de appelstukjes en strooi de kaneel erover, ongeveer 1 theelepel.  Dit ruikt lekker!! Regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg er wat extra water bij als het geheel te droog wordt, maar pas op niet te veel. Laat gedurende 10 à 15 minuten zachtjes pruttelen. Voor een helemaal gladde mix kun je de staafmixer nog even gebruiken maar als je liever een appelcompote hebt is je appelmoes nu al klaar!  Voeg eventueel naar smaak, als je de appelmoes wat zoeter wilt hebben, een paar druppels zoetstof of een beetje honing toe. Schenk de moes of compote in een schaaltje en laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik in de koelkast. Lekker Hollands! 

error: Inhoud is beschermd