Abrikozen gevuld met een crème van romige geitenkaas en geroosterde hazelnootjes, misschien is dit een ideetje voor een zonnig, zomers nagerecht?  Dat de zomer er aankomt zie je nu overal aan die mooie felle kleuren van het zomerfruit. Ook verse abrikozen zijn er nu volop, laat ze niet liggen….  

Een topgerechtje, weinig werk , een feestje om naar te kijken, superlekker èn.. nog eens gezond ook!. Het recept voor een ‘toetje voor twee’!

Intens zoet en super zacht worden ze als je de gehalveerde abrikozen even 4 minuten in een bodempje water, gezoet met wat druppels Natrena (vloeibare zoetstof) laat koken. Schep ze voorzichtig uit de pan en laat de zachte abrikozen uitlekken op keukenpapier. Voor 8 halve abrikozen heb je nodig, 2 kleine stukjes zachte, honing geitenkaas en 1,5 el Griekse yoghurt. Voeg nog een paar druppels Natrena toe en roer alles goed door tot een zacht crèmig mengsel . Vul met een theelepel  de abrikozen met de crème.

Maak de hazelnoten eerst wat fijner d.m.v. een (vleesvermals)hamer. (Gebruik hiervoor een plastic zakje en leg dit op de noten.) Rooster  de hazelnoten goudbruin en strooi over de crèmige vulling…..  Tjah, hoe zomers wil je het hebben?? J

error: Inhoud is beschermd